Добре дошли!
Iron Clothes Not Curls
Folica Brand Banner

понеделник, 31 октомври 2011 г.

ЗЕХТИНЪТ-ИСТИНСКО КОЗМЕТИЧНО ЧУДО

Зехтинът – истинско козметично чудоСпоред легендата между Посейдон и Атина възникнал спор за влиянието им върху земите на Атика и влиянието над Акропола. Обърнали се към Зевс да отсъди кой от двамата е по-важен и той решил, че предимството ще бъде на страната на онзи, който създаде нещо полезно за човека. Посейдон създал коня, а Атина - маслиновото дърво. Зевс избрал второто и храмът бил посветен на Атина и маслината станала нейно свещено дърво. 

Маслиновото дърво с ботаническо название Olea europea sativa е от семейство oleaceae и съществува в разновидност от над 700 местни типа, наречени cultivar. Условията на виреене налагат определено съотношение между максимална и минимална температура, с което изцяло отговаря на климата на средиземноморието. През последните години маслинови насъждения се отглеждат в Австралия, Аржентина, Нова ЗеЗехтинът – истинско козметично чудоландия и САЩ, но засега монополът в производството се държи от средиземноморските страни - Испания, Италия, Гърция, Португалия и Франция. 

Зехтинът (маслиновото масло), считан за великолепен нектар на боговете, е почитан още от дълбока древност, като лечебно средство и особено ценен за здравето. Издигнат в култ от Омир като "течност злато" елексирът има висока стойност и приложение и в редица други области. Той е великолепно козметично средство, при това натурално и без никакви химични рискове или странични ефекти. 

Един от най-добрите пазители на красотата, поради наличието на силни антиоксиданти е използван в продуктите за разкрасяване още от незапомнени времена, когато жените просто са мажели телата и косите си с него, вярвайки, че е истински извор на младост. Идеален е както за студените зимниЗехтинът – истинско козметично чудодни, така и за горещото лято - успокоява напуканата кожа на лицето, тялото, устните. Той е в сърцевината на редица козметични продукти, главно поради неговата естествена способност да овлажнява, подхранва, заздравява и придава еластичност и блясък. Затова може да се използва успешно самостоятелно и натурално или в различни комбинации за всяка част от тялото – от кожата и ръцете, до ноктите и косата.

Знае се, че зехтинът е добър носител на благоуханни аромати и растителни есенции. И днес, заедно с масла от бадем или жожоба се счита за един от най-добрите носители на етерични есенции, факт добре известен на почитателите на ароматерапията. Освен, че са добро "превозно средство" за ароматните вещества, маслата - носители разгръщат и своите лечебни действия, подсилвайки още повече свойствата на етеричните Зехтинът – истинско козметично чудомасла. Предимство на зехтина, е че като масло-носител, той се получава не чрез химичен метод, а е чист натурален продукт. 

За да можете най-добре да се погрижете за своята кожа, е необходимо първо да определите какъв тип е, а това може да стане точно с помощта на маслиновото масло.
В средиземноморските страни е известен следният лесен метод: смесете сока на един лимон с половин чаша дестилирана вода, една супена лъжица зехтин и три кубчета лед. След разтапянето на леда, нанесете част от сместа на лицето и изчакайте 2 часа. После вземете тампон памук и разтъркайте челото, носа и брадичката. Ако и трите тампона са останали чисти имате суха кожа; ако са потъмнели, кожата ви е мазна; ако са леко потъмнели, смесен тип кожа.

Зехтинът има чудодейни свойства, независимо дали се използва за направата на саЗехтинът – истинско козметично чудопун, масажно масло или маска за коса. За да разберете неговата козметична сила, можете да направите няколко прости експеримента. Тези примери ще ви убедят недвусмислено, че всички хубави думи за зехтина имат своето абсолютно покритие.
За да избелите зъбите си, потопете пръст в зехтин и с него потъркайте зъбите си. Масажирайте често венците си, това ще ги заздрави. 
За да не се пука кожата на ръцете, от време на време правете вани със затоплен зехтин. 
За лунички по ръцете, полезни са топли вани със зехтин, смесен с прецадена запарка от лайка. 
При чупливи нокти, един път седмично за 10 минути ги дръжте в топъл зехтин. 
При бръчки, смесете сока на един лимон с две супени лъжици зехтин, масажирайте 2 пъти седмично преди лягане.

добави в svejo.net добави в dao.bg добави в ping.bg добави в web-bg.com добави в dobavi.com добави в pipe.bg добави в lubimi.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар