Добре дошли!
Iron Clothes Not Curls
Folica Brand Banner

неделя, 30 октомври 2011 г.

ООН: Земята със 7 милиарда население от понеделник 
 
Населението на земята ще достигне 7 милиарда души в понеделник, според изчисления на ООН, която отбелязва по този повод нарастващите неравенства на планетата и необходимото разпределение на богатствата за предотвратяването им, предаде Франс прес, цитирана от АСН.

Населението достигна 6 милиарда души през 1999 година. ООН избра Аднан Невич - бебе родено в Сараево, за шестмилиардния жител на планетата. Сега ООН се въздържа да определи предварително "победител".

Според генералния секретар на ООН Бан Ки-мун, който ще отбележи събитието с пресконференция, достигането на прага от седем милиарда жители не трябва да се пренебрегва. "Това не са просто цифри. Това е човешка история", заяви Бан в нюйоркско училище миналата седмица.

"Седем милиарда души имат нужда от храна. Енергия. Интересни предложения в областта на работата и образованието. Права и свободи. Свобода на изразяване. Свободата да могат да отгледат децата си в мир и сигурност. Всичко, което всеки иска за себе си, умножено по 7 милиарда.", заяви Бан. Това е посланието, което генералният секретар ще представи пред срещата на върха на Г-20 в Кан следващата седмица: при увеличаващото се население в контекста на световната икономическа криза, световните ръководители трябва да очакват повече бунтове.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

добави в svejo.net добави в dao.bg добави в ping.bg добави в web-bg.com добави в dobavi.com добави в pipe.bg добави в lubimi.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар